Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 24., péntek

Átmeneti nyugalom a vidéken

Augusztus vége felé járunk, már mindenki érzi , hogy közeleg az ősz, ha másról nem, arról, hogy egyre több hely szabadul fel a kertekben.
Érezzük, tudjuk, ám kevesen tudjuk olyan szépen megfogalmazni a nyárvégi hangulatot, érzéseket, mint csoporttársunk, Anikó tette.

"Tagadhatatlanul jön az ősz. Hiába a napközbeni forróság, a reggeli lépcsős kávéivás már némi borzongással van megfűszerezve.




A kis fecskék hangjegyekké válnak a dróton, és csivitelve kérik, kívánjunk jó utat nekik.


Nézem a kertet. A cseresznyefa alatt a sárga falevelek már nem a szárazságot jelzik. A paradicsomok még ontják a termésüket, de kesze-kuszán állnak, görbék, öregesek. A kiscsibék, kacsák, a tavasz képviselői rég felnőttek. Két elmaradott pelyhes rohangál még az udvaron, sorsuk a természetre van bízva. Nem várt utódok, de esélyt kapnak az életre. 


A kutya a házából vakkant kettőt kötelességtudatból, de nincs kedve kibújni.


Az egész kert fehér fényben úszik. Biztos van rá magyarázat erre az őszi jelenségre, de nekem csak fehér..(s milyen jó, hogy nem az alagút végén látom).


A muskátlik a tornácon csak a vállukat vonogatják. Virágoztak eleget, ne háborgassam a nyugalmukat.


Még nincsenek színek. Később jönnek a napsütötte tökök, kukoricák, színes szőlők, piros almák, paprikafüzérek, tarka krizantémok.


Átmeneti nyugalom a vidéken. Nem is baj, ez a forróság úgysem engedné a nagy hajtást. Még belefér az estékbe egy kis bográcsozás, nyaral(gat)ás, mikor feleszmélünk, talán nem is pihentünk az elmúlt hónapokban.


Aztán veszünk egy nagy levegőt, és nekiállunk kukoricát törni, szőlőt szüretelni, a téli zöldségfélét betakarítani, állatainkat téliesíteni. Kit a meleg ólba, istállóba, kit a hideg éléstárba.
Hogy aztán az ősz végén elégedetten nézhessünk végig a munkánk eredményén. Lám..ez az év is elég jó volt. 


Kívánom, hogy így legyen!"


Köszönjük Anikó!
A képeket készítette és írta: Nagyné Bandics Anikó
Vidéken újrakezdők csoport
https://www.facebook.com/groups/169229386510349/permalink/1540403519392922/?__xts__[0]=68.ARAbrGhiCYhfS8N3qpWHL6gbM_CBU4ZkRTZC6SfqR_TQRKxZ-PCRIVblMc6fA2JC3esvtAs1TyJqzUNUV5fJtkq5w_ywYHEl_Ys5AOpnMOkQgYV5KPQ7YFDlnhclNJsFEZMfgG_CKqbGC6AvQfegnR01GnT1vyOO1YH-Q-bq_3tg7aS1-0K83w&__tn__=-R



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése