Keresés ebben a blogban

2018. május 29., kedd

Vetési táblázat és vetésforgó



Itt látható: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P8G2SuvbQAUNW-bRhJP9zplq4-8RdsYPMNX2V4LluhY/edit#gid=0

A táblázat a zöldségek veteményezési adatait tartalmazza kiegészítve a vetésforgó táblázattal

Ezt a táblázatot azért készítettem, hogy rengeteg információt összepréseljek egészen kicsi helyre. Kinyomtatható és "súgóként" használható. A magam részéről nemigen tudok ilyen adatokat megbízhatóan megjegyezni, jobb, ha le van írva - és kéznél van.

Az első oszlopban a zöldségeket abc-rendben találjuk felsorolva. A másodikban jeleztem, hogy "egyszerű" növénynek számít-e. Ezeket az egyszerűnek ítélt növényeket javaslom kezdő kertészeknek első próbálkozásokra, mert több az esély arra, hogy jó eredményt érhessünk el

A "Mennyi kell, növény/fő" oszlop arról tájékoztat, hogy általában hány tő növény kell egy családban egy fő fogyasztására. Ez természetesen erősen becsült mennyiség. Minden családnak mások az igényei. Ezek a számok tehát csak tájékoztató jellegűek, arra az időre, amíg a család kitapasztalja, hogy mennyi az egyes zöldségekből a család valóságos igénye.

Az "Ültetési idő" oszlopban megadjuk a magyarországi "fagynap" dátumát: május 24. Ez a nap, amely után már elenyészően kicsi a fagyveszély. Ez némely növényeknek fontos, mert fagyérzékenyek. Tehát a vetésük, kiültetésük idejét ehhez kell igazítani.


Az "Érési idő ... vetéstől/ültetésig" oszlopban értelemszerűen a direkt vetés, vagy a palánta kiültetése a kezdő időpont.

A "Megjegyzések" oszlopba néhány fontos tudnivalót próbáltam még bepaszírozni. Az "Árnyéktűrés" oszlop értelemszerűen a növények napi napos óráinak számát, ill. árnyéktűrésüket írja le.

A táblázat alján kattintható a második oldal, a Vetésforgó táblázat. Eléggé magától értetődő, nem igényel magyarázatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése