Házi túró, ahogy én készítem
Ismét jelentkezem egy új recepttel, ahogy azt
ígértem 🙂
Remélem, sikerültek a "paneer" sajtok?!
Remélem, sikerültek a "paneer" sajtok?!
Most a túróról írok, ahogy én készítem.
Én üvegben jobban szeretem altatni a tejet, mert jobban
látom, hogy "mikor van az ideje".
Itt is fontos a higiénia és a házi tej!
Odateszem az üvegbe a tejet, letakarom tányérral a
tetejét és szobahőmérsékleten ott hagyom.
Ilyenkor nyáron 2-3 nap alatt lesavanyodik annyira a tej,
hogy túró lehessen belőle. Amikor megaludt a tejünk, szétvált az alvadék a
savótól, vagy a teteje hólyagos ( mint a pukkantós zacsi). akkor
mehet fazékba. Én nagyon óvatosan öntöm át, hogy minél kevésbé törjön az
alvadék!
Alágyújtok és elkezdem melegíteni, óvatosan bele-bele
keverek, hogy ne kapjon le.
Általában olyan 45-50 fokig melegítem, de ez ízlés
kérdése.
Minél tovább melegítitek, annál szárazabb túrót kaptok.
Ha megvan a "kívánt hőfok", mehet a kendőbe/pelenkába, stb.
Összekötitek, fellógatjátok és hagyjátok kicsöpögni ( 12-24 óra ).
Tipp:
Én a kecsketúrót pl. nem szeretem édes ételekhez
használni, így egy kis sóval tálban átgyúróm.
Jó étvágyat hozzá! 😘
Ui.: Haladóknak, vagy bátraknak itt egy másik
recept, a honlapon ráadásúl alap eszközöket is be tudtok szerezni a
sajtkészítéshez. Első lépésnek teljesen használható az oldal ( én
is itt kezdtem ).
Előző részt a sajtkészítésről itt találjátok: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1929017793475381088#editor/target=post;postID=2490161751627430243;onPublishedMenu=template;onClosedMenu=template;postNum=2;src=postname
Folytatjuk a 3. résszel
Írta: Tuboly Péterné Dius
2018. június 26.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése